Riskienhallintakurssi autolla:

385,00 €

+ ratamaksu 80,00 €

  • RTK-teoriat
  • 3 ajotuntia autolla, käydään Vantaan Ajoharjoitteluradalla
  • 1 ajotunti simulaattorilla

Riskienhallintakurssi simulaattorilla

330,00 €

  • RTK-teoriat
  • 3 ajotuntia simulaattorilla
  • 1 ajotunti autolla

Riskienhallintakurssi kortilliselle

250,00 €

  • RTK-teoriat
  • 2 ajotuntia simulaattorilla
  • 1 ajotunti autolla

Riskienhallintakoulutus opetuslupalaiselle

B-luokan ajokortin suorittajalle riskientunnistamiskoulutus on pakollinen. Koulutus sisältää neljä teoriatuntia ja neljä ajotuntia. Meillä voi suorittaa riskienhallintakoulutuksen simulaattorilla tai autolla. Riskienhallintakoulutuksen teoriatunnit voit halutessasi suorittaa jo ennen teoriakoetta, sillä riskikysymykset ovat kolmas osio teoriakokeesta. Teoriat pidetään luokassa joka toinen tiistai klo 17:00-18:30 ja livelähetetään Zoomin kautta. Mikäli luokkaopetus ei ajallisesti onnistu, voit suorittaa teoriat myös täysin verkkopohjaisina arkisin.

Varaa ajotunnit hyvissä ajoin ennen ajokoetta, kun maantieajosi on itsenäistä. Ajotunnit ovat autokoulun autolla, joko automaatti tai manuaalivaihteisella autolla ja ajotunnit voidaan aloittaa joustavasti Itä-Helsingin alueella. Simulaattorit sijaitsevat Itäkeskuksen toimistolla.

Jos valitset autokurssin, ajetaan kolme ajotuntia autokoulun autolla ja pimeän ajon koulutus simulaattorissa. Autotunneille varataan samalle kerralle 2,5 tuntia (3 ajotuntia à 50 min), joista 50 minuuttia käytetään liukkaan kelin opetukseen Vantaan Ajoharjoitteluradalla.

Simulaattorikurssin kolme ajotuntia suoritetaan simulaattorilla ja yksi autokoulun autolla.

Ajallisesti riskienhallintakoulutus kannattaa jättää lähelle ajokoetta, mutta tee varaus kuitenkin noin kuukautta ennen ajokokeeseen menoa.

Riskienhallintakoulutuksesta saa todistuksen, joka on esitettävä ajokokeessa.

Riskienhallintakurssi kortilliselle

Jos ajo-oikeutesi on päättynyt suorittamatta jääneen II- tai syventävän vaiheen takia, on sinun toimitettava todistus suoritetusta riskienhallintakoulutuksesta Ajovarmalle. Varmista myös Ajovarmalta, riittääkö pelkkä todistuksen toimittaminen, vai tuleeko myös suorittaa teoria- ja ajokokeet. Jos sinulla on pimeän ajo jo suoritettu, ja siitä on todistus tallessa, sitä ei tarvitse suorittaa uudestaan. Teoriat pidetään luokassa joka toinen tiistai klo 17:00-18:30 ja livelähetetään Zoomin kautta. Voit myös suorittaa teoriat täysin verkkopohjaisina arkisin. Ajotunneista vähintään yksi suoritetaan aina autolla, jos haluat ajaa autolla, käydään Vantaan Ajoharjoitteluradalla, simulaattorilla suorittavat ajaa kaksi puuttuvaa tuntia Itäkeskuksen toimistolla. Mikäli pimeän ajosta ei ole enää todistusta, eikä sitä saa edellisestä autokoulusta, suoritat myös pimeän ajon. Tällöin kurssihinta on 330,00 €.

Suosittelemme ehdottomasti autokurssia, koska silloin saat ajaa yhden kolmesta ajotunneista Vantaan Ajoharjoitteluradalla! Maantie- ja taajama-ajon riskiajot suoritetaan samalla. Neljäs tunti, pimeän ajo, on aina simulaattorilla.

Riskienhallintakoulutus