Korotuskurssi koulutuksella

530,00€

  • 2 teoriatuntia
  • 5 ajotuntia

Korotuskurssi kokeilla

240,00

  • 1,5 ajotuntia
  • moottoripyörän käyttö käsittelykokeessa
  • moottoripyörän käyttö ajokokeessa

Meillä korotuskurssit A2- ja A-luokkaan sujuvasti! Teoriat verkossa, kaikki ajotunnit samalle päivälle tai kahteen päivään jaettuna. Ajotunnit alkavat aina Herttoniemestä.

A1-luokan ajokortin voi korottaa A2-luokan ajokorttiin aikaisintaan 18-vuotiaana ja A2-luokan ajokortin A-luokkaan aikaisintaan 20-vuotiaana. Jos sinulla ei ole ollut aikaisemmin A2-luokan ajokorttia, voit saada A-luokan ajokortin kuitenkin vasta 24-vuotiaana suorittamalla kuljettajantutkinnon.

Moottoripyörän ajokortin voi korottaa isompaan moottoripyöräluokkaan kuljettajaopetuksella tai suorittamalla kuljettajantutkinnon. Korotuskurssille voi osallistua 6 kuukautta ennen kuin ikävaatimus täyttyy, tai 6 kuukautta ennen kuin edellisen A- luokan ajo-oikeuden kaksi vuotta tulee täyteen. Todistuksen voi viedä Ajovarmalle kun korotuksen molemmat edellytykset täyttyvät (kahden vuoden ajo-oikeus sekä 18 tai 20 vuoden ikä).

A1-luokan korottaminen A2-luokkaan

Jos olet  vähintään 18-vuotias ja sinulla on A1-luokan kortti, joka saatu kaksi vuotta aikaisemmin, voit korottaa A1-luokan ajokortista A2-luokkaan:

  • Korotuskurssilla (2 tuntia teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta). Saat opetustodistuksen toimitettavaksi Ajovarmalle ajokorttilupahakemuksen liitteeksi. TAI
  • Suorittamalla A2-luokan käsittely- ja ajokokeet. Tätä varten sinun haettava ajokorttilupa.

Jos haluat saada A2-luokan ajokortin jo ennen 2 vuoden ajokokemuksen täyttymistä, sinun tulee suorittaa kuljettajantutkinto (teoria-, käsittely- ja ajokoe). 18 vuoden vähimmäisiän tulee tällöinkin täyttyä.

A2 -luokkaan soveltuva moottoripyörä

Teholtaan rajoitetulle moottoripyörälle vaatimuksena on 35 kW:n enimmäisteho ja sen teho/painosuhde saa olla enintään 0,2 kW/kg eikä sitä ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa suurempi.

A2-luokan korottaminen A-luokkaan

Jos olet vähintään 20-vuotias ja sinulla on  A2-luokan kortti, joka saatu vähintään kaksi vuotta aikaisemmin, voit korottaa A2-luokan ajokortista A-luokkaan:

  • Korotuskurssilla (2 tuntia teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta). Saat opetustodistuksen toimitettavaksi Ajovarmalle ajokorttilupahakemuksen liitteeksi. TAI
  • Suorittamalla A-luokan käsittely- ja ajokokeet. Tätä varten sinun haettava ajokorttilupa.

Ilmoittaudu kurssille:

Ilmoittaudu kurssille ja suorita teoriat verkossa! Ajotunnit aloitetaan Herttoniemen teollisuusalueelta.

Jos sinulla on A1-luokan ajokortti ja haluat korottaa suoraan A-luokkaan, suoritat aina kuljettajantutkinnon (teoria-, käsittely- ja ajokokeet). Ikävaatimus 24 vuotta.