Korotuskurssit

Hinnasto:

  • Kurssihinta koulutuksella sis. 2 teoriatuntia ja 5 ajotuntia: 530,00 €
  • Kurssihinta kokeilla sis. käsittely- ja ajokokeissa käytöt: 240,00 €

A1-luokan ajokortin voi korottaa A2-luokan ajokorttiin aikaisintaan 18-vuotiaana ja A2-luokan ajokortin A-luokkaan aikaisintaan 20-vuotiaana. Jos sinulla ei ole ollut aikaisemmin A2-luokan ajokorttia, voit saada A-luokan ajokortin kuitenkin vasta 24-vuotiaana suorittamalla kuljettajantutkinnon.

Moottoripyörän ajokortin voi korottaa isompaan moottoripyöräluokkaan kuljettajaopetuksella tai suorittamalla kuljettajantutkinnon. Korotuskurssille voi osallistua 6 kuukautta ennen kuin ikävaatimus täyttyy, tai 6 kuukautta ennen kuin edellisen A- luokan ajo-oikeuden kaksi vuotta tulee täyteen. Todistuksen voi viedä Ajovarmalle kun korotuksen molemmat edellytykset täyttyvät (kahden vuoden ajo-oikeus sekä 18 tai 20 vuoden ikä).

A1-luokan korottaminen A2-luokkaan

Jos olet  vähintään 18-vuotias ja sinulla on A1-luokan kortti, joka saatu kaksi vuotta aikaisemmin, voit korottaa A1-luokan ajokortista A2-luokkaan:

  • Korotuskurssilla (2 tuntia teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta). Saat opetustodistuksen toimitettavaksi Ajovarmalle ajokorttilupahakemuksen liitteeksi. TAI
  • Suorittamalla A2-luokan käsittely- ja ajokokeen. Tätä varten sinun haettava ajokorttilupa.

Jos haluat saada A2-luokan ajokortin jo ennen 2 vuoden ajokokemuksen täyttymistä, sinun tulee suorittaa kuljettajantutkinto (teoria-, käsittely- ja ajokoe). 18 vuoden vähimmäisiän tulee tällöinkin täyttyä.

Mikäli sinulla on A1-luokan ajokortti ja haluat korottaa suoraan A-luokkaan, tulee sinun suorittaa kuljettajantutkinto (teoria-, käsittely- ja ajokoe). Ikävaatimus on tällöin 24 vuotta.

A2 -luokkaan soveltuva moottoripyörä

Teholtaan rajoitetulle moottoripyörälle vaatimuksena on 35 kW:n enimmäisteho ja sen teho/painosuhde saa olla enintään 0,2 kW/kg eikä sitä ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa suurempi.

A2-luokan korottaminen A-luokkaan

Jos olet vähintään 20-vuotias ja sinulla on  A2-luokan kortti, joka saatu vähintään kaksi vuotta aikaisemmin, voit korottaa A2-luokan ajokortista A-luokkaan:

  • Korotuskurssilla (2 tuntia teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta). Saat opetustodistuksen toimitettavaksi Ajovarmalle ajokorttilupahakemuksen liitteeksi. TAI
  • Suorittamalla A2-luokan käsittely- ja ajokokeen. Tätä varten sinun haettava ajokorttilupa.

Voit saada A-luokan ajokortin myös ilman erillistä ajokokemusta suorittamalla kuljettajantutkinnon (teoria-, käsittely- ja ajokoe). Ikävaatimus on tällöin 24 vuotta. Tässä tapauksessa ajokorttilupahakemuksen voi jättää joko Traficomin sähköisen asiointipalvelun kautta tai Ajovarman palvelupisteellä

Ilmoittaudu kurssille ja suorita teoriat verkossa! Ajotunnit aloitetaan Herttoniemen teollisuusalueelta.