Ligier mopoauto Peugeot Scooter

Mopo- ja mopoautokurssit

Valitsemalla luokkasi saat lisätietoja kurssien sisällöistä:

Kurssialoitukset joka maanantai luokassa ja kuusi päivää viikossa verkossa!

Meillä voit suorittaa mopokortin automaattivaihteellisella skootterilla. Talvikaudella AM120-ajotunnit järjestetään sääolosuhteiden mukaan. Mopoautokortti suoritetaan automaattivaihteellisella mopoautolla ja ajotunteja saa vuoden ympäri.

Opettajamme ovat aktiivimotoristeja ja Suomen moottoripyöräkouluttajat Ry SMoK:in jäseniä sekä erikoistuneet mopo- ja moottoripyöräopetukseen.

  • Mopokurssin voi aloittaa 6 kuukautta ennen kuin täyttää 15 vuotta
  • Ilmoittaudu kurssille täältä! 
  • Hae ajokorttiluvan Traficomin verkkopalvelussa. Ellei sähköinen hakemus onnistu, tulostamme ajokorttilupahakemuksen allekirjoitettavaksi meidän toimistolla. Toimitamme hakemuksen Ajovarmalle kun maksanut lupamaksun Ajovarman järjestelmässä.
  • Ensimmäiselle tunnille tarvitset kuvallisen henkilöllisyystodistuksen

Varaamme sinulle ajan teoriakokeeseen kun teoriat on suoritettu, olet harjoitellut tarpeeksi ja Traficom on myöntänyt ajokorttiluvan. Teoriakokeen voi suorittaa kuukautta ennen kuin täyttää 15. Jos äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi tai jos on lääkärintodistus lukihäiriöstä, voi kokeen suorittaa pidennetyllä suoritusajalla.

Varaamme sinulle kaikki ajotunnit ja käsittelykokeen (AM120) tai ajokokeen (AM121) kun ilmoitat että teoriakoe on läpäisty. Ajotunneilla on oltava vähintään 15 vuotias. Kaikki ajotunnit alkavat autokoulun tallilta osoitteessa Asentajankatu 2.


Onko sinulla jo mopoautokortti tai mopokortti jota haluat korottaa? Tai suorittaa molemmat luokat yhtä aikaa? Lue lisää!

Ensimmäistä korttia suorittaessa, tulee käydä pakolliset neljä oppituntia, EAS-teoriat. Kurssialoitus on joka maanantai. Jos suoritat molemmat luokat kerralla, käyt neljä teoriatuntia, opiskelet sekä mopon että mopoauton teoriamateriaalit ja suoritat sen jälkeen molempien ajokorttiluokkien teoriakokeet. Teoriakokeiden jälkeen varaamme sinulle ajotunnit ja mopon käsittelykokeen ja mopoauton ajokokeen. Ajokortin saat postitse kotiisi kun molempien luokkien kuljettajatutkinnot ovat hyväksytysti suoritetut.

Mikäli sinulla on jo ajokortti, haet ajokorttilupa ajokorttiluokan korotukselle Traficomin verkkopalvelussa. Hyväksytyn teoriakokeen jälkeen varaamme sinulle ajotunnit ja käsittelykokeen tai ajokokeen.