Riskienhallintakurssi autolla

305,00 €

+ ratamaksu 80,00 €

  • RTK-teoriat
  • 3 ajotuntia autolla, käydään Vantaan Ajoharjoitteluradalla

Riskienhallintakurssi simulaattorilla

250,00 €

  • RTK-teoriat
  • 2 ajotuntia simulaattorilla
  • 1 ajotunti autolla

Riskienhallintakoulutus kortilliselle: hintaan ei sisälly pimeän ajon koulutus, sillä useimmat ovat jo suorittaneet kurssin I- tai perusvaiheessa. Mikäli tarvitset myös pimeän ajon kurssin, lisätään kurssihintaan 80,00 euroa.

Ilmoittaudu kurssille:

Jos olet suorittanut autokoulusi ennen lakiuudistusta 1.7.2018, olisi sinun pitänyt suorittaa riskienhallintakoulutus kahden vuoden sisään ajokokeesta. Riskienhallintakoulutus korvaa aikaisemmat II-vaiheen sekä harjoittelu- ja syventävän vaiheen kurssit. Koulutus sisältää neljä teoriatuntia ja neljä ajotuntia. Jos olet suorittanut pimeän ajon perusvaiheessa, ja sinulla on siitä todistus esittää Ajovarmalle, on ajotunteja kolme. Mikäli pimeän ajosta ei ole enää todistusta, eikä sitä saa edellisestä autokoulusta, suoritat myös pimeän ajon. Tällöin kurssihinta on autolla 385,00 € ja simulaattorilla 330,00 €.

Meillä voi suorittaa riskienhallintakoulutuksen simulaattorilla tai autolla. Riskienhallintakoulutuksen teoriatunnit pidetään luokassa joka toinen tiistai klo 17:00-18:30 ja livelähetetään Zoomin kautta. Voit suorittaa teoriat myös täysin verkkopohjaisina arkisin.

Kun teoriatunnit on suoritettu, varaat ajotunnit soittamalla toimistolle. Ajotunnit ovat autokoulun autolla, joko automaatti- tai manuaalivaihteisella autolla ja ajotunnit voidaan aloittaa joustavasti Itä-Helsingin alueella. Simulaattorit sijaitsevat Itäkeskuksen toimistolla.

Jos valitset autokurssin, ajetaan kolme ajotuntia autokoulun autolla. Mikäli pimeän ei ole suoritettu, ajat pimeän ajon koulutus simulaattorissa. Autotunneille varataan samalle kerralle 2,5 tuntia (3 ajotuntia à 50 min), joista 50 minuuttia käytetään liukkaan kelin opetukseen Vantaan Ajoharjoitteluradalla.

Simulaattorikurssin kaksi ajotuntia suoritetaan simulaattorilla (sekä pimeä, jos suorittamatta) ja yksi autokoulun autolla.

Todistuksen suoritetusta kurssista saa, kun kaikki vaaditut tunnit on suoritettu ja kurssilasku maksettu. Todistus tulee toimittaa Ajovarma Oy:n tutkintotoimistolle.

Haitko: Riskienhallintakoulutus opetuslupalaiselle

Jos ajo-oikeutesi on päättynyt suorittamatta jääneen II- tai syventävän vaiheen takia, on sinun toimitettava todistus suoritetusta riskienhallintakoulutuksesta Ajovarmalle. Varmista myös Ajovarmalta, riittääkö pelkkä todistuksen toimittaminen, vai tuleeko myös suorittaa teoria- ja ajokokeet. Jos sinulla on pimeän ajo jo suoritettu, ja siitä on todistus tallessa, sitä ei tarvitse suorittaa uudestaan.

Riskienhallintakoulutus

Tuleeko sinun myös suorittaa kuljettajatutkinnon?

Jos ajokokeestasi on liian kauan, vaatii Ajovarma myös kuljettajatutkinnon ajo-oikeuden palauttamiseksi. Tämä tarkoittaa, että haet ajokorttilupa, suoritat riskienhallintakoulutuksen lisäksi myös teoriakokeen ja ajokokeen. Voit osallistua teorioille ennen teoriakoetta, ja hyväksytyn teoriakokeen jälkeen varaamme sinulle ajotunnin autokoulun suunnittelua varten. Tunnin jälkeen varaa opettajasi sinulle tarvittava riskienhallinta-ajot, riittävä määrä ajotunteja ja ajokoe.

Laskutamme varausten mukaisesti:

  • Ajotunti à 50 min. 80,00 €
  • Autokouluauton käyttö tutkinnossa 119,00 €
  • Riskienhallintakoulutus autolla 305,00 € tai 250,00 €
  • Ratamaksu 80,00 €
  • Pimeän ajon kurssi 80,00 €