BE käsittelykokeessa

Yhdistelmäkurssit BE ja C1E ja suoritetaan ajokorttiluokan korotuksena. BE-kortti vaatii B-korttia ennestään, ja C1E-kortti vaatii joko C1- tai C-kortin ennestään.

Hinnasto BE:

  • BE-perävaunun vuokraus tutkintoon (omalla autolla): 90,00 €
  • BE -ajotunti asiakkaan autolla ja autokoulun perävaunulla: 80,00 €

Hinnasto C1E:

  • C1E -kurssi (3+3): 595,00 €
    • Syystarjous: C1E- kurssi 495,00 €

Muita kustannuksia: Ajokorttilupamaksu Ajovarmalta haettuna 39,00 € tai 24,00 € Traficomin verkkopalvelusta haettuna, sekä BE-tutkintomaksut: teoriakoe 40,00 tai hidastettu teoriakoe 107,00, sekä ajokoe 112,00. C1E-tutkintomaksut: teoriakoe 40,00 tai hidastettu teoriakoe 107,00, sekä ajokoe 125,00.

BE-kortin suorittaminen B-kurssin yhteydessä

Jos haluat suorittaa henkilöautokortin yhteydessä BE-ajokortin, haemme sinulle lupaa molemmille luokille kun aloitat kurssin. Ensimmäiselle tunnille on aina ilmoittauduttava etukäteen, jotta voimme tulostaa sinulle paperit etukäteen. Lue lisää ajokorttilupahakemuksesta.

Yhdistelmäkurssi_BE_ja_C1E

BE-luokan ajokortti on tarkoitettu ajoneuvoyhdistelmille, joissa on B-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg.

BE-kortin suorittaminen kortillisena

BE-kortin suorittamiseen ei tarvitse autokouluopetusta, mutta ajotunteja voi halutessaan sopia tarpeen mukaan jos haluat varmistaa että . BE-ajokokeen voi suorittaa omalla kalustolla, tai omalla autolla ja vuokrata meiltä perävaunun. Jos tarvitset pelkän perävaunun kokeeseen, voit varata sen täältä. Jos haluat myös ajotunnin, varaa ajotunnin ja kokeesi soittamalla toimistolle.

Ajotunnit alkavat Herttoniemen Asentajankadulta, ja täältä tapahtuu myös vuokraus.

HUOM! Voit ajaa BE-kokeen automaattivaihteisella autolla, ilman että ajo-oikeutesi maanuaalivaihteiselle autolle poistuu, jos olet suorittanut aikoinaan B-kokeen manuaalivaihteisella.


C1E

Yhdistelmäkurssi C1E vaatii ennestään vähintään C1-luokan ajo-oikeus, jolloin C1E-kurssin vähimmäisopetusmäärä on 3 teoriatuntia ja 3 ajotuntia. Teoriatunnit suoritetaan verkossa. Hyväksytyn teoriakokeen jälkeen varaamme sinulle ajotunnit ja ajokokeen. Ajotunnit ajatetaan manuaalivaihteisella Mercedes Benz 515 Sprinterillä. Ajotunnit alkavat Herttoniemen Asentajankadulta.

Ilmoittaudu kurssille verkossa, avaamme sinulle teoriatunnit ja tilatut oppimateriaalit. Ajokorttiluvan kannattaa hakea mahdollisimman pian aloitetettuasi Traficomin verkkopalvelusta, lupa on heti voimassa ja teoriakokeen voi suorittaa kun olet käynyt pakolliset teoriatunnit.