• Ajokorttilupahakemuksen hinta TrafiCOMin verkkopalvelussa haettuna: 22,00 €
  • Ajokorttilupahakemuksen hinta toimitettuna Ajovarmalle käsiteltäväksi: 37,00 €

Ajokorttilupaa haetaan TrafiCOM:lta mahdollisimman pian autokoulun aloittamisesta. Helpoin, nopein ja halvin tapa on hakea lupaa suoraan TrafiCOMin palvelusta. Hakemusta varten tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tunnistautumista varten, sekä rekisterissä olevat valokuvat, jotka olet toimittanut voimassa olevaa henkilökorttia, passia tai ajokorttia varten. TrafiCOM perii lupakäsittelystä 22,00 euroa. Hae lupa täällä.

Ensimmäistä ajokorttilupaa hakevat antavat terveysvakuutuksen, josta voit lukea täältä. Mikäli et voi tai halua antaa vakuutusta, tulee lääkärinlausunto liitää hakemukseen.

Voimme myös tulostaa lupahakemuksen sinulle allekirjoitettavaksi aloitustunnille ja lähetämme sen Ajovarmalle puolestasi, kun olet maksanut lupamaksun lähettämämme linkin kautta. Ajovarma perii lupakäsittelystä 37,00 euroa.

Ajokorttilupahakemus kannattaa hoitaa mahdollisimman pian aloituksen jälkeen, jotta autokoulu ei viivästyisi. Kun ajokorttilupa on myönnetty, voidaan sinulle varata teoriakoe.

Ensimmäiselle tunnille tarvitset kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.