Ajokorttilupahakemus

Autokoulua aloittaessa haetaan ajokorttilupaa Trafin palveluntuottaja Ajovarmalta. Me tulostamme hakemuksen ensimmäiselle tunnille oppilaan allekirjoitettavaksi ja lähetämme sen Ajovarmalle puolestasi kun olet tuonut meille kaikki tarvittavat liitteet. Liitteet kannattaa tuoda mahdollisimman pian aloituksen jälkeen, jotta autokoulu ei viivästyisi luvan odottelun takia. Käsittelyaika on 2-6 viikkoa ruuhkista riippuen. Kun Ajovarma on myöntänyt ajokorttiluvan, sinulle voidaan varata teoriakoe.

 

Lupahakemukseen on liitettävä:

  • 2 passivalokuvaa (jos edellisten valokuvien toimittamisesta on yli 2 vuotta tai hakijan nimi on muuttunut)
  • oppilaan allekirjoittama nuorison terveystodistus (enintään viisi vuotta vanha) tai lääkärintodistus ajokorttia varten (enintään kuusi kuukautta vanha) ellei ole aikaisempaa ajokorttia pohjalla.
  • kuitti lupamaksusta; 40,00e lupamaksu maksetaan Ajovarma Oy:n tilille FI25 1660 3001 0929 83, käytä viitenumeroa 1120439.
  • huoltajien kirjallinen suostumus haettaessa lupaa mopo-, moottoripyörä- ja traktorikorttia varten, mikäli hakija on alle 18-vuotias. Huom! Molempien huoltajien allekirjoitukset vaaditaan! Lomakkeen voit tulostaa tästä.