Opetuspyöränä Kawa ER6

Moottoripyöräkurssit

A1 – A2 – A -luokissa

Hinnasto:

 • A1/A2/A -kurssi kortilliselle: 540,00 €
 • A1/A2/A -kurssi, ei aikaisempaa ajokorttia: 599,00 €
 • A1 harjoitusluvalla kortilliselle: 426,00 €
 • A1 harjoitusluvalla, ei aikaisempaa ajokorttia: 485,00 €

Kurssihintaan sisältyy: toimistopalvelut, EAS -teoriat jos ei aikaisempaa ajorttia, 5 ajotuntia (4 harjoitusluvalla) ja mooottoripyörän käyttö ajotutkinnossa. 

Oppimateriaalit, mahdolliset lisäajotunnit ja uusintakokeet oveivät sisälly kurssihintaan. Kurssimaksun lisäksi tulevat kustannukset ovat viranomaiskulut, eli ajokorttilupamaksu Ajovarmalta haettuna 39,00 € tai 24,00 € Traficomin verkkopalvelun kautta, sekä tutkintomaksut (teoriakoe  40,00 € sekä käsittely- ja ajokoe 74,00).

Vaihtoehdot teoriaopiskeluun:Hinta
Teoriakoeharjoittelut15,00
Sähköinen oppikirja20,00
Perinteinen oppikirja25,00
Täydellinen oppimisympäristö: sähköinen oppikirja, opetusvideot, tehtäviä, teoriakoeharjoittelut65,00

 

Moottoripyöräkortin suorittaminen:

A1

A1-kortti, eli kevytmoottoripyöräkortti on tarkoitettu 16-17 -vuotiaille ja oikeuttaa ajamaan alle 125 kuutioista ja alle 11 kW moottoripyörää.

A2

A2-luokan ajokortti on tarkoitettu 18-23 -vuotiaille kuljettajalle. Teholtaan rajoitetulle moottoripyörälle vaatimuksena on 35 kW:n enimmäisteho ja sen teho/painosuhde saa olla enintään 0,2 kW/kg eikä sitä ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa suurempi.

A

A-kortin voi suorittaa 24-vuotias henkilö, ja kortti oikeuttaa ajamaan kaikkia moottoripyöriä.

 • Ilmoittaudu kurssille, sovimme teoriatuntien suorittamistavasta ja aikataulusta.
 • Myös ajokortilliset ilmoittautuvat kurssille, vaikka pakollisia teorioita ei ole.
 • Hae ajokorttilupaa mahdollisimman pian! Teoriakokeeseen pääsee vasta, kun lupa on myönnetty. Hae ajokorttilupa Traficomin asiointipalvelussa, jolloin lupahakemus maksaa 24,00 €. Tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilitunnistautumisen.
 • Mikäli et voi hakea lupaa Traficomin asiointipalvelussa, varaat ajan Ajovarmalle lupahakemuksen jättämistä varten tai allekirjoitiat lupahakemuksen autokoululla. Tuo kaksi passikuvaa tai käytä Trafin kuvarekisterissä tai poliisin passikuvarekisterissä olevia kuvia (sinulla on oltava voimassa oleva passi tai henkilökortti tai olet toimittanut valokuvan vuonna 2013 tai sen jälkeen ajokorttia, kuljettajakorttia, ammattipätevyyskorttia, ADR-ajolupaa tai taksinkuljettajan ajolupaa varten.) 
 • Ajovarma perii 39,00 euroa paperisen lomakkeen käsittelystä. Lupa maksetaan Ajovarman verkkopalvelussa lähettämämme sähköpostilinkin kautta. Sähköpostiviestissä mainittua aikaa ei käytetä, koska me toimitamme hakemuksen Ajovarmalle puolestasi. Lupamaksu on suoritettava mainittuun päivään mennessä, jotta hakemuksesi käsitellään heti.
 • Ensimmäistä ajokorttia hakeva antaa terveysvakuutuksen. Mikäli et voi/halua antaa vakuutusta, toimitat voimassa olevan (max. 6 kk) lääkärintodistuksen lupahakemuksen liitteeksi.
 • Ajotunteja voi varata soittamalla toimistoille hyväksytyn teoriakokeen jälkeen. Jokainen kurssilainen saa oman kypärähupun, joka tuodaan mukaan jokaiselle ajotunnille.
 • Ajotunnit aloitetaan autokoulun tallilta osoitteessa Asentajankatu 2. Ajotunnit ovat ajettavissa pääsääntöisesti arkisin klo 7.00–17.00.